Oma 4H-yritys kesäksi 2021

Urjalan kunta tukee uusien 4H-yritysten perustamista yrityssetelillä

Tervetuloa tutustumaan 4H-yrittäjyyteen ja ottamaan selvää voisiko sinusta tulla uusi 4H-yrittäjä. Tutustu ensin 4H-yrittäjyyden perusteisiin Minustako 4H-yrittäjä sekä 4H-yrittäjyyskurssi verkossa -sivuilla. Näin saat perustiedot 4H-yrittäjyydestä ja siitä mitä se sinulta vaatii.  

Vuonna 2021 4H-yrittämisen kokeilemiseen on tarjolla erityisen hieno tilaisuus, sillä Urjalan kunta tarjoaa 300€ suuruisen yrityssetelin uusien 4H-yritysten perustamiseen 13–28-vuotiaille urjalalaisille nuorille. Yrityksen tulee toimia vuoden 2021 aikana ja yritystoimintaa saa jatkaa 28-vuotiaaksi asti. Voit siis työllistää itsesi yrittäjänä jatkossakin ja sinulla on varma kesätyö tulevinakin vuosina. Yrittäjyyskurssille tulee ilmoittautua viimeistään 15.10.2021, jotta yrityksen toiminta ehtii käynnistyä vielä kuluvan vuoden aikana.  Yrityksen myynnin tulee olla yrityksen toiminnan aikana vähintään 50€, ja yrittäjän on sitouduttava tekemään töitä yrityksen eteen, jotta tämä myyntitvelvoite täyttyy. Yritysseteli on starttirahatyyppinen kannustin nuorelle oman yrityksen perustamiseksi. Tuella voit kattaa 4H-yrityksen perustamisesta syntyviä kuluja, kuten vakuutuskuluja, markkinointikuluja, väline- ja tarvikekuluja tai vuokrakuluja. Yritysseteli on kertaluontoinen ja henkilökohtainen. 


Yrityksen perustaminen ja yrittäjyyssetelin hakeminen

1. Täytä sivun alalaidassa oleva lomake ja lähetä se Urjalan 4H-yhdistyksen toiminnanjohtajan luettavaksi. Odota toiminnanjohtajan vahvistusviestiä lomakkeen vastaanottamisesta. Vahvistusviesti tulee sähköpostiisi.

2. Voit suorittaa 4H-yrittäjyyskurssin verkossa, kun olet saanut tähän luvan toiminnanjohtajalta. Ohjeet kurssin suorittamiseen löytyy täältä.

3. Ilmoita kurssin suoritettuasi toiminnanjohtajalle, että olet suorittanut verkkokoulutuksen ja täyttänyt liiketoimintasuunnitelman 4H Business Model Canvasin. Sopikaa aika tapaamiselle, jossa käytte läpi liiketoimintasuunnitelmasi. Jos mahdollista, niin ota myös yritysohjaajasi mukaan tapaamiseen. 

4. 4H-yrittäjyys edellyttää yhdistyksen jäsenyyttä, joten liity viimeistään tässä vaiheessa Urjalan 4H-yhdistyksen jäseneksi liittymislomakkeella. Yrityksen perustamisilmoitus tehdään sähköisellä jäsenkortilla, jonka saat käyttöösi liittymisen yhteydessä. 

4. Yritysseteli maksetaan tilillesi ja yrityksesi toiminta voi alkaa. Toiminnanjohtaja sekä oma yritysohjaaja toimivat tukenasi. 

5. Raportoit viimeistään vuoden lopussa yrityksesi toiminnasta sekä yrityksen liikevaihdosta (yrityksen tuloista ja menoista) 4H-yhdistykselle. Jos yrityksen toiminta päättyy jo kesän jälkeen, raportointi tehdään jo tässä vaiheessa. Ilmoitat myös verottajalle yritystoiminnasta saadut tulot.

Lomake yrityssetelin hakemista varten

Perustettava yritys on uusi 4H-yritys *
Olen toiminut aiemminkin 4H-yrittäjänä *