Oma 4H-yritys kesäksi 2023

Tervetuloa tutustumaan 4H-yrittäjyyteen ja ottamaan selvää voisiko sinusta tulla uusi 4H-yrittäjä. Tutustu ensin 4H-yrittäjyyden perusteisiin Minustako 4H-yrittäjä sekä 4H-yrittäjyyskurssin suorittaminen -sivuilla. Näin saat perustiedot 4H-yrittäjyydestä ja siitä mitä se sinulta vaatii.  

Vuonna 2023 4H-yrittämisen kokeilemiseen on tarjolla erityisen hieno tilaisuus, sillä Urjalan kunta tarjoaa 300€ suuruisen yrityssetelin uusien 4H-yritysten perustamiseen 13–28-vuotiaille urjalalaisille nuorille. Yrityksen tulee toimia vuoden 2023 aikana ja yritystoimintaa saa jatkaa 28-vuotiaaksi asti. Voit siis työllistää itsesi yrittäjänä jatkossakin ja sinulla on varma kesätyö tulevinakin vuosina. 

Yrityöskoulutus tulee olla suoritettuna viimeistään 31.10.2023, jotta yrityksen toiminta ehtii käynnistyä vielä kuluvan vuoden aikana.  Yrityksen myynnin tulee olla vuoden 2023 aikana vähintään 50€. 

Yritysseteli on starttirahatyyppinen kannustin nuorelle oman yrityksen perustamiseksi. Tuella voit kattaa 4H-yrityksen perustamisesta syntyviä kuluja, kuten vakuutuskuluja, markkinointikuluja, väline- ja tarvikekuluja tai vuokrakuluja. Yritysseteli on kertaluontoinen ja henkilökohtainen. 


Yrityksen perustaminen ja yrittäjyyssetelin hakeminen

1. Täytä sivun alalaidassa oleva lomake ja lähetä se. 

2. Voit aloittaa 4H-yrittäjyyskurssin suorittamisen verkossa. Ohjeet kurssin suorittamiseen löytyy täältä.

3. Ilmoita kurssin suoritettuasi toiminnanjohtajalle (0407316566), että olet suorittanut verkkokoulutuksen ja täyttänyt liiketoimintasuunnitelman 4H Business Model Canvasin. Sopikaa aika tapaamiselle, jossa käytte läpi liiketoimintasuunnitelmasi. 

4. 4H-yrittäjyys edellyttää yhdistyksen jäsenyyttä, joten liity viimeistään tässä vaiheessa Urjalan 4H-yhdistyksen jäseneksi liittymislomakkeella. Yrityksen perustamisilmoitus tehdään sähköisellä jäsenkortilla, jonka saat käyttöösi liittymisen yhteydessä. 

4. Yritysseteli maksetaan tilillesi ja yritystoimintasi voi alkaa. Toiminnanjohtaja sekä oma yritysohjaaja toimivat tukenasi kaikissa yritystoiminnan vaiheissa. 

5. Raportoit viimeistään vuoden lopussa yrityksesi toiminnasta sekä yrityksen liikevaihdosta (yrityksen tuloista ja menoista) 4H-yhdistykselle. Jos yrityksen toiminta päättyy jo kesän jälkeen, raportointi tehdään jo tässä vaiheessa. Ilmoitat myös verottajalle yritystoiminnasta saadut tulot.

Lomake oman 4H-yrityksen perustamiseksi

Perustettava yritys on uusi 4H-yritys
Olen toiminut aiemminkin 4H-yrittäjänä