Vapaaehtoistyö

Onko sinulla intoa toimia urjalalaisten lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin lisäämiseksi? Kiinnostaako sinua lasten kerho- tai leiritoiminnan ohjaaminen, nuorten kouluttaminen, kouluyhteistyö tai kenties hautojen hoito? Oletko vanha 4H-kerholainen ja haluaisitko olla 4H-yhdistyksen toiminnassa mukana vielä aikuisiällä? Kaikki lasten ja nuorten toiminnasta kiinnostuneet henkilöt ovat lämpimästi tervetulleita kehittämään ja elävöittämään yhdistystämme! Yhdistyksemme toimii hyvin pienten henkilöresurssien voimin, joten jokainen vapaaehtoinen on meille kullan arvoinen.

4H-yhdistyksen tehtäväkenttä on laaja, ja siten myös vapaaehtoistyön mahdollisuudet! Olemme listanneet alle, mitä kaikkea vapaaehtoiset voisivat tehdä yhdistyksessämme. Nämä ovat kuitenkin vain esimerkkejä, ja olemme avoimia kaikenlaisille ideoille ja ehdotuksille, mitä juuri sinä haluaisit tehdä yhdistyksemme hyväksi. 4H:ssa lapset pääsevät vahvistamaan omia vahvuuksiaan ja toteuttamaan omia ideoitaan, ja yksi tärkeä iskulauseemme onkin: "Sinä olet idea, toteuta se!". Tämä pätee myös vapaaehtoistyöhön. Kerro meille ideasi, mitä sinä haluaisit tehdä yhdistyksessämme, niin toteutetaan se!

Vapaaehtoisena voi toimia täysin omien resurssien ja voimavarojen mukaan. Pienikin apu on meille merkityksellinen! 

Nuoret (ja miksei aikuisetkin) saavat vapaaehtoisena toimimisesta todistuksen, josta voi olla apua esimerkiksi työpaikan saamisessa. 

Lasten koskemattomuuden turvaamiseksi tarkistamme rikosrekisteriotteen kaikilta lasten ja nuorten kanssa tekemisissä olevilta 18 vuotta täyttäneiltä yhdistyksen työntekijöiltä sekä vapaaehtoisilta. Tämä menettely koskee niitä, jotka haluavat ohjata lasten ja nuorten kerho- ja leiritoimintaa tai olla muuten lasten ja nuorten kanssa tekemisissä. Moni tehtävä, kuten varainhankinta, hautojen hoito, talkootyö sekä muut vastaavat tehtävät, joissa ei olla välittömästi tekemisissä lasten ja nuorten kanssa, eivät edellytä rikosrekisteriotetta. 

Täytä sivun alalaidasta löytyvä lomake, niin olemme sinuun yhteydessä, ja mietitään yhdessä, mitä juuri sinä voisit tehdä urjalalaisten lasten ja nuorten hyväksi. 

Millaisesta vapaaehtostyöstä olet kiinnostunut? Voit valita niin monta kohtaa kuin haluat.
Haluan, että minuun otetaan yhteyttä